НАЧАЛОРАЗВИТИЕЗА МЕНПРОДУКТИРЕВЮТАПОРЪЧКИКОНТАКТ С МЕН

 

Уеб страницата ни може да бъде разгледана и на следните езици:

Deutch | English
  • Този сайт е посветен на любителите на музиката, които желаят да получат звуково качество по-добро от масово произвежданата, серийно аудио продукция.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

ПРОДУКТИ | GG-PP30

МОНО PUSH-PULL КРАЕН УСИЛВАТЕЛ GG-PP30

Защо HIGH-END?

Водещо звено, определящо характера на звука в една аудио система е усилвателя по мощност. Докато еднотактните /SE/ усилватели звучат по-музикално, то двутактните /Push-Pull/ усилватели обикновенно имат по-авторитетно, мощно и басово присъствие. Освен това Push-Pull усилватели имат съвместимост с по- голям набор от озвучителни тела.

Каква е философията на GG-PP30

Еднакво внимание трябва да се отдели на абсолютно всичко-от схемното решение и материлите от които са изработени кутията и шасито, до използуваните активни и пасивни части, даже до температурата на спойките направени с поялника.

Основно внимание е отделено не на мощността а на точното възпроизвеждане на тембъра и динамиката.

В изходното стъпало се използува легендарния сред меломаните лъчев тетрод КТ88/6550/. Крайното стъпало е проектирано по двутактна схема с изходна мощност по 22 вата на канал. Използуват се две подбрани лампи КТ88 мощни лъчеви тетроди, схемно свързани като триоди в клас А. Всяка изходна лампа има собствено автоматично преднапрежение. Използува се плитка обща отрицателна обратна връзка/ОООВ/, поради което се постига много висока динамика и детаилност на звуковата картина.

Чрез превключвател, монтиран на дискретно място/ под долния капак /, може да се превключи, общата отрицателна обратна връзка от/0-2 или 4/db. Общата отрицателна обратна връзка допринася за баланс между динамичен звук и добър дъмпинг фактор. Няма "оптимално" положение за това в смисъл за инженерството. Докато обратна връзка подобрява дъмпинг фактора и понижава нелинейните изкривявания, тя влошава музикалната картина. С други думи, има малко, добро и малко лошо в отрицателната обратна връзка. Слушайки и превключвайки със и без ОООВ, може да се постигне субективено, представяне на звуковата картина за цялата аудио система. При използуването на озв.тела с динамични високоговорители звука без употребата на ОООВ ще бъде много прозрачен. При употребата на озв.тела с висок реактивен импеданс като например /QUAD -ESL 63/ използуването на отр.обратна връзка спомага за получаване на по-отворен и ефирен звук.

Изходният трансформатор е един от най-критичните компоненти в аудиофилските усилватели. Използуваният с отличната си изработка широколентов изходен трансформатор на фирмата Hammond http://www.hammondmfg.com/clsover.htm допринася за качеството на усилвателя. Към усилвателя могат да се свържат озвучителни тела с номинален импеданс 4 или 8 ома непосредствено към изходните клеми и 16 ома- чрез презапояване изводите на вторичната намотка на изходния трансформатор. Използуваните озвучителните тела трябва да бъдат с минимална чувствителност 88db(2.83 V, 1m). Препоръчителната стойност е 90db а 93db е идеалния избор.

Входното и драйверното стъпало е реализирано по балансна схема с две лампи ЕСС82(двоен триод) . Комбинацята от фиксирано преднапрежение на входното и автоматично преднапрежение на драйверното стъпало допринася за стабилната работа на усилвателя даже и при неподбрани лампи.

Изправителят за анодното напрежение е реализиран по класически метод, реализиран с лампов изправител GZ34 и CLC филтър.

За високото качество на звука допринася и използуването и на следните аудио филски материали: -кондензатори на фирмата MUNDORF. Употребяват се 3 вида кондензатори в зависимост от приложението им: M-CAP ZN(в сигналните вериги), MLytic HV и TubeCap в заранващата част -електронни лампи на фирмата JJ Electronic -резистори на фирмите Allen Bradley, HOLKO, RIKEN -кабели на фирмата Van den Hul -конекторите са със златно покритие и тефлонова изолация

Конструкция на GG-PP30

Двата моноблока са изработени в класически  изчистен дизаин и поставени един до друг образуват 19 инчов размер по ширина.

Лицевия панел е изработен от 10мм алуминий, на който се намира само един бутон за вкл/изкл. и светодиод за индикация на работещо състояние. Дъното на кутията е изработено от 2мм желязна ламарина, на което са монтирани мрежовият, изходният  трансформатор и филтриращият дросел. Посредством 4 шпилки на 40мм от дъното е закрепено шасито изработено от 2мм алуминий. На него са монтирани електронните лампи и пасивните елементи.

На задната страна са разположени масивните изходни клеми на озв.тела, входа RCA, гнездото за захранването IEC, предпазителя /включен в първичната намотка на мрежовия трансформатор и ключа за заземяване(изолиране на аудио масата). Този ключ позволява заземяването на аудио(сигналната)маса да бъде изолирана от мрежата в случай  появяваване на мрежов фон(брум) в озв.тела. Това обикновенно се получава при включване на два или повече компонента от аудио системата- появяава се потенциална разлика в замасяването между отделните уреди.

Монтажът е обемен, извършен ръчно на  стъклотекстолитови рейки. Капака на кутията е изработен от 2мм перфориран алуминий. Старателно отработената топология на монтажа обезпечава най-къс път на сигнала.

Стабилността на конструкцията и използуването на звукопоглъщащи /демпфащи/ материали, обезпечава необходимото защитаване на предусилвателя  както от външни звукови вълни, така и от вътрешни вибрации, възникнали от токовете в ел.вериги. Моно блокът стъпва върху три точки, като за целта са използувани специални крачета на фирмата Sоundcare. http://www.soundcare.no/ Те спомагат да намалят до минимум породената акустична и механична обратна връзка, възникнала в помещението, в което се слуша.  Изработени са от специални материали, подбирани по-време на много слушане с тестове и измерване.

Резултатът е подобряване контрола върху нискочестотния регистър и яснотата на музикалната сцена.

Усилвателят се захранва с трипроводен кабел от мрежата.Замасяващата клема е свързана директно към шасито(кутията), докато аудио(сигналната маса ) се свързва с шасито през ключа(isolate-ground). При положение „isolate аудио и радио честотните сигнали се отвеждат в шасито, докато DC са блокирани.

Промянатата на захранващото напрежение се извършва чрез презапояване на изводите на първичната намотка на мрежовия трансформатор.

Препоръчително време за разработка за получаване на осезаемата музикалност на крайното стъпало е 75-100 часа. Нормално е през този период , звука да  става все по-динамичен и по-кохерентен. Тогава звука ще се подобрява осезаемо, преминавайки от мъглив  и достигайки до желаната музикалност. Търпението, както се казва е добродетела на високото качество.
 

Технически характеристики

Концепция: моно блок

вход: RCA × 1 входен импеданс: 50 kOhms (DC включване към първата лампа)

входно стъпало: лампа ECC82

драйверно стъпало: лампа ECC82 входна чувствителност: 1.35 V/22W (без ООВ)

общо усилване : 21,5 db (без ООВ)

изходно стъпало: две лампи КТ88

изходна мощност: 22 Watts RMS изход: 4 и 8 ohms (или16 ohm вътрешно превключване)

дъмпинг фактор: 1.5 при 8 Ohm - 1 kHz (без ООВ) 3 при 8 Ohm - 1 kHz (със 4db ООВ)

честотен обвхват: (+ 0 /- 0.6 db) 20 Hz÷20 Khz (1W)- (без ООВ) 14 Hz÷36 Khz (1W)- (със 4db ООВ) честотен обвхват: 15 Hz÷26 Khz (1W)- (без ООВ) 12 Hz÷40 Khz (1W)- (със 4db ООВ) (+0 / -1.0 db)

Отношение сигнал/шум стандарт(CCIR 468-2)
unweighted (15Hz-30kHz) 66db rms (30Hz-16KHz) 76db rms (без ООВ)
weighted 78db rms

нелинейни изкривявания(1kHz): < 1 % при 15 Watts, (без ООВ) ≤ 0,20 % при 1 Watt(без ООВ) < 1 % at 18 Watts, (със ООВ) ≤ 0,15 % при 1 Watt(със 4db ООВ)

захранващо напрежение : 220, 230, 240 VAC 50-60Hz (установява се при поръчка)

консумирана мощност: 120 watts

размери: ширина 240 mm ( 9,5" ) височина 176 mm ( 4HE ) дълбочина 483 mm( 19" ) тегло: 13 kg

тегло с транспортната кутия: 19 kg – в дървена кутия

гаранция: 3 години / 90 дни за електронните лампи